Samarbetspartners

Högskolan i Skövde har utvecklat ett specialanpassat dataspel, där både spel och spelenheter är tillverkade för att ge en helt unik upplevelse i jakten på guldet.
Med en teknik och en skärmteknologi som gör att du som spelare verkligen blir innesluten och en fysisk del av spelupplevelsen kommer du helt och hållet bli en del av den virtuella världen.

Nordic Business Institute i Växjö står för manus och är delaktiga i den fortsatta utvecklingen av äventyret.
Skådespelare från Folkuniversitetet leder besökarna genom alla dramatiska händelser under Jakten på den försvunna Guldreserven.

Frontier of Experience har utvecklat en applikation för androidtelefoner där du med hjälp av ”markers” vid olika objekt på fästningen får intressant information om respektive objekt. I denna mötesplats mellan medieformer blandas lärande med leklust, nyfikenhet och upptäckarglädje.

”Med Jakten på den försvunna svenska Guldreserven får besökarna en oförglömlig och totalt omslutande upplevelse i den virtuella världen. Detta är ett gott exempel på hur man med ny teknik kan få människor att uppleva unika företeelser. Med evenemang av det här slaget förstärker vi motiven att resa i vår region och i många fall dessutom året runt.” Västsvenska Turistrådet.


Guldjakt

BOKA HÄR

 


 Se filmenÄventyrstur

BOKA HÄR

 


Evenemang


Fästningsboden

SOUVENIRER